MTB route Sleen

Wil je graag een mountainbiketocht maken door Drenthe? ATB-clinics levert je gehuurde mountainbike af bij Farmcamps ‘t Looveld. (voor groepen vanaf 10 personen)
 Vanaf daar kun je, op de fiets, de prachtige natuur van Drenthe gaan verkennen. De mtb route in Sleen langs speelvijver de Kibbelkoele is bijvoorbeeld een echte aanrader! Lees hieronder meer over deze bijzondere route. 

MTB route Sleen

In Sleen vind je een uitdagende mtb route van 32 kilometer lang. Er bestaat ook een verkorte versie van deze route: deze heeft een lengte van 18 kilometer. De mtb route start bij recreatieplas de Kibbekoele in Noord-Sleen. Het parcours is aangelegd op het Sleenerzand, een groot gebied van 1600 hectare. Houd er rekening mee dat met dit parcours je mountainbikevaardigheden op de proef worden gesteld: bochtige singletracks worden afgewisseld met brede paden waar je weer op adem kunt komen. Ook zit er een buckel-piste in de mtb route in Sleen verwerkt. Dit maakt de route leuk en uitdagend voor de beginnende en voor de gevorderde mtb’er!

Farmcamps ‘t Looveld

Farmcamps ‘t Looveld is een traditioneel melkveebedrijf waar je kan genieten van een vakantie op de boerderij. Boer Johan, boerin Matine en hun vier jonge kinderen wonen nu ongeveer acht jaar op de boerderij. De boerencamping ligt aan een doodlopende weg, vlakbij het bos. Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt in je tent heb je vrij uitzicht op een weiland vol koeien! Farmcamps ‘t Looveld beschikt over een kinderboerderij waar er geknuffeld kan worden met geiten, konijnen, cavia’s, kippen en schapen. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampolines of hutten bouwen in de bossingel.

Wil je liever een dagje op pad? Op steenworp afstand vind je allerlei leuke uitjes. Zo is er de dierentuin in Emmen, attractiepark Plopsa Indoor in Coevorden, Speelstad Oranje en Verkeerspark Assen. Maar ook het bekende Drentse museumdorpje Orvelte en Herinneringskamp Westerbork zijn een bezoekje waard.

Meer informatie

Wil je meer weten over verblijf op Farmcamps ‘t Looveld? Bekijk dan de website van Farmcamps ‘t Looveld. Of huur direct  een mountainbike zodat je de mtb route bij Sleen kunt rijden.