Hondenfietskar huren

Met onze hondenkar voor de fiets gaat u er gezellig op uit met uw trouwe viervoeter.

Waarom een fietskar voor de hond huren?

Fietsen met de hond is een ontzettend leuke bezigheid. Jullie zijn beide lekker in beweging en ziet wat van de omgeving. Niet elke hond is geschikt voor een dergelijke fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan puppy’s of juist aan oudere honden. Of u wilt een verdere afstand fietsen met de hond. Gelukkig is daar een oplossing voor: de hondenfietskar!

Deze speciale fietskar voor de hond zorgt ervoor dat u lekker op pad kunt met uw hond. De hondenfietskar wordt achterop de fiets bevestigd. De hond kan lekker ontspannen in de mand en genieten van het uitzicht. 

 

Fietsen met een hondenkar: hier moet u op letten

Voordat u op pad gaat met de hondenkar, is het aan te raden om de hond eerst te laten wennen aan de hondenfietskar. Op het plein voor onze winkel is daar alle ruimte voor. Neem de gerust de tijd. Belangrijk dat u als baas niet gespannen bent, dit kan effect hebben op uw hond. Voor de hond is een liggende houding in de hondenfietskar het fijnst. Als de hond zich op z’n gemak voelt, kunt u met een gerust hart vertrekken. 

Fietsen met een hondenkar betekent dat u iets breder op de weg bent. Ook is het zwaartepunt anders dan bij een gewone fiets. Let daarom extra op bij een bocht of met tegenliggers.

 

Hondenkar voor kleine én grote honden

Niet elke hond past in elke fietskar. Daarom hebben we verschillende hondenfietskarren in ons verhuurassortiment. De grotere hondenkar is van stevig materiaal gemaakt, waardoor uw hond stabiel in de kar zit. 

Stevige hondenkar, geschikt voor zowel kleine als grotere honden

 

Tips voor onderweg

Om goed voorbereid op weg te gaan met de hond, hebben we nog een aantal tips voor u: 

  • Zorg voor voldoende drinkwater. Voor honden zijn er speciale drinkflessen of neem een drinkbakje mee. 
  • Ook in de hondenkar kan de hond het warm krijgen. Zorg ervoor dat er voldoende schaduw is in de kar. 
  • Neem een kleed mee, om lekker op te zitten. Een handdoek is ook handig, deze kan direct gebruikt worden om de hond schoon of droog mee te maken. 
  • En vergeet de gewone hondenriem niet! Zo kunt u genieten van mooie wandelroutes in de omgeving van Appelscha.

 

Losloopgebied in het Drents Friese Wold

Vanaf onze fietsverhuurlocatie in Appelscha bent u zo in het Drents Friese Wold. Daar vindt u de ‘Natte Neuzenroute’ van Staatsbosbeheer. Op een groot deel van de route is het toegestaan om de hond lekker los te laten. Wel is het belangrijk dat de hond goed luistert. 

De wandelroute is 7,3 kilometer lang en is eventueel in te korten tot 4,5 kilometer. 

Huur direct een hondenfietskar bij Kramer

Bij het online huren van uw (elektrische) fiets kunt u direct een hondenkar huren. Zo heeft u alles in 1 reservering geregeld. Selecteer bij de categorieën ‘accessoires’ en kies voor de hondenkar of de hondenkar klein. 

De hondenkar is ook als los onderdeel te huur, bijvoorbeeld om uit te proberen of de hondenfietskar iets voor u is. Enthousiast geworden? In onze winkel zijn diverse hondenfietskarren te koop.

 

Weet u niet helemaal zeker welke hondenfietskar het beste bij uw hond past?

Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag mee. 

 

Huur direct een hondenfietskar