Fietsverhuur Veenhuizen

Veenhuizen is misschien wel het meest on-Drentse dorp van Drenthe. Moet u het daarom maar overslaan? Integendeel! Het dorp kent meer dan 100 rijksmonumenten, staat op de voorlopige werelderfgoedlijst van Unesco en is omgeven door prachtige natuur als het Fochteloërveen. Redenen genoeg voor een bezoek dus!

Veenhuizen per fiets verkennen

Veenhuizen en omgeving zijn erg goed per fiets te verkennen. Dan is het goed om te weten dat fietsverhuur in Veenhuizen ook door Kramer Fietsverhuur wordt verzorgd.

Als voormalig kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid kent Veenhuizen een rijke geschiedenis. Hier werden hier armoedige gezinnen ‘heropgevoed’ tot boer, al dan niet onder dwang. Deze geschiedenis is nog altijd nadrukkelijk zichtbaar in het dorp. De vele monumentale dienstwoningen en statige panden getuigen hiervan en geven het dorp een bijzondere en geheel eigen sfeer.

Peddel van de Tuinen van Weldadigheid via het Gevangenismuseum naar bierbrouwerij Maallust. Maak een fietstocht door het ruige hoogveengebied Fochteloërveen. Dwaal door het beekdal van de Slokkert. Alle ingrediënten voor een heerlijke dag fietsen zijn aanwezig!

Fiets huren in Veenhuizen

Enthousiast geworden over een dag fietsen in deze prachtige omgeving? We kunnen het ons goed voorstellen. Daarom hebben we ook een fietsverhuur punt in Veenhuizen.

Verblijft u in Hotel Restaurant Bitter en Zoet? Hier staan 12 van onze fietsen en 2 e-bikes voor u klaar. U kunt reserveren bij het hotel zelf.

Doet u een dagje Veenhuizen of verblijft u op een andere plek in de omgeving? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen er dan voor dat een huurfiets voor u klaarstaat bij Bitter en Zoet.

Ook kunt u vanuit Appelscha een prachtig rondje fietsen dat u langs Veenhuizen voert. Hiervoor hebben we zelfs twee speciale arrangementen samengesteld: het Rondje Veenhuizen en Bitter en Zoet Bijzonder. De arrangementen zijn ook erg leuk als bedrijfsuitje of familiedag. Neem voor meer informatie contact met ons op!