Corona - Update

November 2020

Beste allemaal,

Met de aankondiging van de aangescherpte maatregelen afgelopen week, is het tijd voor een corona update van onze kant. De aangescherpte maatregelen hebben met name gevolgen voor de fietsverhuur. 

Fietsverhuur:

 • Onze fietsverhuur blijft geopend. Fietsen kunt u nog steeds telefonisch reserveren via 0516 43 36 99
 • Vanwege de maximale groepsgrootte van twee personen, hanteren we een maximum van twee personen (volwassenen) per reservering. 
 • Voor huishoudens geldt: voor kinderen t/m 12 jaar hanteren we geen maximum aantal, vanaf 13 jaar max. 2 per reservering met max. 1 ouder. 
 • Wij verhuren op dit moment geen fietsen aan grote groepen. Het is ook niet de bedoeling dat groepen zich op het plein voor ons gebouw verzamelen. We vragen aan iedereen om zijn/haar verantwoordelijkheid hierin te nemen. 
 • Heeft u in de komende twee weken voor een groep fietsen bij ons gereserveerd? Dan nemen we telefonisch contact met u op. 
 • Het afhaalpunt voor de fietsverhuur is nog steeds buiten en is te herkennen aan de balie & tent. 

 

Winkelbezoek: 

De huidige maatregelen houden we voorlopig aan:

 • in de winkel is een maximaal aantal personen toegestaan;
 • desinfecteer bij binnenkomst uw handen;
 • houdt gepaste afstand; 
 • de winkel is te bereiken via de ingang aan de pleinzijde;
 • de werkplaats heeft een eigen ingang aan parkeerplaatszijde;
 • desinfecteer bij binnenkomst uw handen. 
   

Het is bij ons in de winkel niet verplicht om een mondkapje te dragen. Wel volgen wij het dringende advies van de overheid. Daarom dragen onze medewerkers een mondkapje tijdens het werk. 

De komende weken zijn we op koopavonden gesloten. Dat betekent dat we tot december op donderdag tot 17.30 uur geopend zijn. 

Ook wij hebben rekening te houden met verkouden collega’s die zich laten testen en even een paar dagen niet in de winkel te vinden zijn. Het kan daardoor voorkomen dat onze planning veranderd en de dingen anders lopen dan gepland. Hopelijk kunnen we op uw begrip rekenen in deze rare tijden. 

Het is nog even volhouden, maar samen kunnen we het aan! We zijn blij dat we u ondanks alles nog steeds in onze winkel mogen ontvangen en laten genieten van onze prachtige regio.

Een warme groet,

Familie Kramer & medewerker

 


 

 

Oktober 2020

Beste allemaal,

Helaas zijn we nog niet af van het coronavirus. Daarom hebben we, naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen, het volgende besloten: 

Winkelbezoek:

 • De winkel blijft uiteraard gewoon open. We zorgen voor gepaste afstand en vragen u om dat ook te doen. 
 • We hebben meerdere ingangen. Alleen de ingang aan de pleinzijde is op dit moment open. We vragen u bij binnenkomst om de handen te desinfecteren. 
 • In de winkel is een maximaal aantal personen toegestaan. Het kan daarom voorkomen dat u buiten moet wachten totdat u de winkel in mag. 
 • Het is niet verplicht om bij ons in de winkel een mondkapje te dragen. 

 

Werkplaats:

 • Bij de werkplaats is er ruimte voor max. 2 personen en 1 fiets. Ook daar kan het zijn dat u buiten moet wachten totdat er plek is om u te ontvangen. 

 

Fietsverhuur:

 • Fietsen kunnen nog steeds telefonisch gereserveerd worden via 0516-43 36 99. Aan de telefoon wordt er een afhaalmoment ingepland. 
 • Buiten is een afhaalpunt ingericht voor de fietsverhuur. 
 • Voor de fietsverhuur hanteren we een maximum van vier personen per groep. 
 • Heeft u met een (grote) groep fietsen gereserveerd? Dan nemen wij telefonisch contact op om de reservering door te spreken. 

 

Arrangementen & clinics

 • Helaas kunnen de clinics en arrangementen op dit moment niet doorgaan. Het is uiteraard wel mogelijk om bij ons fietsen te huren en zelf de overige activiteiten en horeca te boeken. 

 

We hopen op uw begrip. Fietsen in onze mooie regio blijft nog steeds een aanrader, helemaal met de mooie herfstbossen! Houdt ook buiten afstand van elkaar en blijf gezond. 

Een warme groet,

Familie Kramer & medewerkers

 


 

Juli 2020

De zomervakantie is begonnen. Veel mensen zijn flink op pad in eigen land. Ook in Appelscha merken we dat; het lijkt drukker dan ooit. In de winkel en bij de fietsverhuur is het spitsuur. Daarom een paar mededelingen: 

 • Wilt u fietsen of mountainbikes huren? Dat kan! We vragen u dringend om de fietsen van tevoren telefonisch te reserveren. Het liefst een paar dagen voordat u de fietsen wilt gebruiken. Belt u op de dag zelf, dan kunnen wij niet garanderen dat er nog fietsen beschikbaar zijn. 
 • Zoals gezegd is het druk bij de fietsverhuur. Het kan voorkomen dat we daardoor telefonisch lastiger te bereiken zijn. Ook daarom raden wij u aan om op tijd de fietsen te reserveren. 
 • Komt u met een grote groep het Drents Friese Wold ontdekken? Leuk! Ook dan is het nodig om telefonisch te reserveren. We vertellen graag meer over de toffe routes die er te ontdekken vallen. 

 

Kortom: fiets huren? Reserveer tijdig via 0516-43 36 99

Bel ons

 

Met vriendelijke groet,

Familie Kramer

 


 

Juni 2020

Beste allemaal, 

De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan worden steeds verder versoepeld. Daarom is het tijd voor een corona update.

Update over de winkel

De openingstijden van de winkel blijven ongewijzigd. In de winkel vragen we u nog steeds om afstand van elkaar te houden. 

Voorraad & levertijden

De gevolgen van de coronacrisis worden in onze branche op dit moment voelbaar. Het stilleggen van het publieke leven eerder dit jaar in onder andere China heeft geleid tot een productiestop. Het kan daarom zijn dat gewenste fietsen of onderdelen op dit moment lastig te bestellen zijn. Houdt daarom rekening met langere levertijden dan u van ons gewend bent. 

Gelukkig komt de productie rustig aan weer op gang en verwachten we in juli steeds meer fietsen leverbaar te hebben. Daarnaast staan er fietsen, e-bikes en mountainbikes in onze winkel die direct mee te nemen zijn. Weten of we een fiets op voorraad hebben? Neem telefonisch contact met ons op. 

Update over de fietsverhuur

De afgelopen weken hebben we de fietsverhuur weer opgestart en zijn we begonnen met telefonische reserveringen en een tijdsplanning. Buiten hebben we een afhaalbalie ingericht, zodat er genoeg ruimte gehouden kan worden. Deze werkwijze bevalt ons en jullie goed en is nog steeds nodig, aangezien er 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Daarom houden we deze manier van fietsverhuur ook in juli aan. 

Fietsverhuur voor groepen

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om met een grote groep fietsen te huren. Het is wel nodig om deze van tevoren telefonisch te reserveren. Voor ons pand ligt een enorm plein, waar met de groep op gepaste afstand verzameld kan worden. 

Clinics & arrangementen

Helaas kunnen de clinics op dit moment nog niet op een verantwoorde manier georganiseerd worden. Daarom is het nog niet mogelijk om een clinic te boeken. Diverse arrangementen met een horeca arrangement zijn wel weer te reserveren. Houdt daarbij rekening met de maatregelen die gelden voor de horeca. Heeft u interesse in een clinic of arrangement? Vul dan het formulier in op de desbetreffende pagina. Zodra we starten met de clinics, nemen we contact op. 

Tot slot willen we jullie bedanken voor het geduld. Het zijn voor ons enorm drukke tijden, zowel met de winkel, de verhuur als de werkplaats. We doen hard ons best om iedereen te helpen en zoveel mogelijk fietsplezier te geven. 

Blijf gezond en houd afstand, ook tijdens het fietsen. 

Een warme groet,

Familie Kramer & medewerkers

 


 

30 april 2020

Beste allemaal,

Inmiddels is het ruim een maand geleden dat we hebben besloten om de fietsverhuur te sluiten. De maatregelen ingesteld door de overheid lijken inmiddels hun vruchten af te werpen; we houden keurig afstand, wassen regelmatig onze handen en blijven veel thuis. Daarom hebben we besloten om de fietsverhuur gedeeltelijk open te stellen, met aangepaste maatregelen. 

Fiets reserveren 

Het huren van een fiets zal iets anders in z’n werk gaan dan u van ons gewend bent. We pakken de ouderwetse agenda er weer bij. Het reserveren van een fiets doet u telefonisch via 0516-433699. Online reserveren is op dit moment dus niet mogelijk. Zonder telefonische reservering is het niet mogelijk om een fiets te huren. Reserveringen voor groepen groter dan drie volwassenen of 1 gezin kunnen we helaas niet aannemen. 

Wij reserveren per klant een bepaalde tijd in de agenda. Er is dus beperkt plek in de agenda om een fiets te huren. Daarom is het mogelijk dat we een ‘nee’ moeten verkopen; vol is namelijk vol. Toch verhinderd op het afgesproken moment? Laat het ons dan z.s.m. weten, dan kunnen we iemand anders blij maken. 

Reserveer je fiets via:

Telefonisch > 0516 43 36 99

Openingstijden fietsverhuur

 • Ma: 13.00 - 17.30 uur 
 • Di t/m za: 9.00 - 17.30 uur 
 • Zo: 10.00 - 14.00 uur 

 

Betalen van de reservering

De reservering wordt via mail of bericht bevestigd. Betalen is mogelijk via een betaalverzoek of met pin bij het ophalen van de fietsen. Het betaalverzoek wordt tegelijk met de bevestiging verzonden en kan dus vooraf voldaan worden. 

Ophalen van de fietsen

Heeft u fietsen gereserveerd, dan kunt u deze ophalen bij onze winkel aan de Boerestreek in Appelscha. Aan de voorzijde van de winkel hebben we een speciale afhaalbalie voor huurfietsen. Het is dus niet nodig om de winkel in te komen om de fietsen af te halen. Bij de afhaalbalie kunt u de voor u gereserveerde fietsen meenemen en daar weer inleveren. 

Huurvoorwaarden

Voor het verhuren van de fietsen maken wij gebruik van de BOVAG huurvoorwaarden, deze zijn hier na te lezen. Maakt u een reservering, dan gaat u akkoord met deze voorwaarden. 

Toerist in Appelscha? Wij bezorgen de fiets(en) 

Op bezoek in de regio Appelscha? Dan is het mogelijk om de fietsen te laten bezorgen. Wij bezorgen van dinsdag tot en met vrijdag op uw aangegeven locatie*. In een straal van 20 kilometer kunnen wij de gereserveerde fietsen afleveren en weer ophalen. Niet aanwezig op het moment van ophalen? Geen probleem, door het gebruik van cijfersloten kunnen we de fietsen ophalen, zelfs als u niet aanwezig bent. Het betalen van de fietsen gebeurt via een betaallink. 

*De transportkosten worden per verzoek berekend. 

Deurbeleid winkel 

Naast de fietsverhuur zijn ook de winkel en werkplaats geopend, uiteraard met maatregelen. Zo zorgen we ervoor dat er niet teveel mensen in de winkel zijn, om gepaste afstand te kunnen bewaren. Het kan dus zijn dat u even buiten moet wachten voordat u de winkel in kan. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de fietsen goed worden gereinigd, zodat u altijd schone fietsen meekrijgt. 

Openingstijden winkel & werkplaats

 • Ma: 13.00 - 17.30 uur 
 • Di, wo, vr en za: 9.00 - 17.30 uur 
 • Do: 9.00 - 20.00 uur 
 • Zo: Gesloten

 

We kunnen niet wachten om u weer te mogen verwelkomen bij de fietsverhuur!
Houdt afstand (ook in de natuur) en blijf gezond.
Hopelijk tot snel. 

Een warme groet,

Familie Kramer & medewerkers

 

 


 

Maart 2020

Lieve klant,

Het virus slaat hard om ons heen en in vele delen van het land leven mensen met grote zorgen.
De verspreiding gaat in een razend tempo door.  Horeca en andere uitgaansgelegenheden zijn al gesloten. 

Mensen bevinden zich al steeds meer in isolatie, mensen houden zich steeds beter aan alle voorschriften, maar gelukkig hebben wij ook de vrijheid hoe om te gaan met het isoleren en de verspreiding te reduceren.

Echter begint de druk op ons, ons bedrijf en onze omgeving drastisch toe te nemen. Ook de natuurorganisaties om ons heen vragen steeds meer om thuis te blijven. De zorg instellingen, maar ook alle medewerkers in de zorg vragen steeds meer met klem om alsjeblieft thuis te blijven, want we zien nog veel mensen samen komen en dichtbij elkaar recreëren.

Wij waren tot nu toe nog een geopende 'attractie'.
In vrijheid kon je hier nog genieten van de huur van een enkele fiets of mountainbike en kon je je nog even uitleven in de bossen, maar helaas wordt de druk te hoog!
Al werkten we met steeds strengere hygiëne maatregelen en afgelopen weekend zeer streng op de 1.5 meter maatregel, al houden we al reeds een dikke week groepen richting onze onderneming af,  al accepteerden we alleen nog enkele reserveringen, de druk blijft toenemen en mensen blijven komen, waar we normaal zo ontzettend dankbaar voor zijn, waar echt super trots op horen te zijn en in het begin ook nog een leuke grap over konden maken, moeten we nu echt ons juiste gevoel en ons hart volgen!  

Ons fietshart, onze passie voor fietsen, wij zijn er altijd zo graag voor u, maar in het grootste belang de volksgezondheid, die van u zijn belangrijker dan een succesvolle onderneming, die in tijden van een crisis zou kunnen profiteren van een bezoek, een uitvlucht naar ons gebied, genieten op die fiets zolang het nog kon, wij wilden u dat zo graag blijven bieden, maar ons gezonde verstand spreekt tot ons..

Wij moeten met pijn in ons hart besluiten de toestroom naar ons gebied te limiteren en doen er daarom beter aan onze bedrijfsactiviteiten in de Fietsverhuur volledig te gaan sluiten!

Heel veel sterkte voor een ieder gewenst en wees er nu voor elkaar.
In goede gezondheid zien wij u dan graag terug in het mooie Appelscha en staan wij graag weer snel voor u klaar!

 

Een warme groet,

Familie Kramer & medewerkers