Mountainbike Clinic Events - intermediate

Mountainbike Clinic Events - intermediate

Je bent nu aangekomen op de pagina voor de intermediate groep van het MTB Clinic Event. Deze vindt plaats op moederdag, is jouw moeder ook sportief en wil je haar eens uitdagen? Dan heb je nu echt iets unieks gevonden!

Tijdens het MTB Clinic Event op gaan we aan de slag met drie verschillende groepen, ingedeeld op niveau: beginners, intermediate en gevorderden. Elke groep krijgt een eigen instructeur en gaat aan de slag met technieken van het juiste niveau. Doordat de groepen bestaan uit een laag aantal personen, kunnen de instructeurs je veel persoonlijke aandacht en begeleiding geven. 

Programma

De dag begint om 9.30 uur bij Bike Totaal Kramer in Appelscha. Na ontvangst met koffie/thee en wat lekkers maak je kennis met je groepje en instructeur. Nadat iedereen een fiets in ontvangst heeft genomen en de helmen stevig vastzitten, starten we met de clinic. Een ervaren instructeur vertelt je alles over de mountainbike en afhankelijk van het niveau leer je diverse technieken.

Rond het middaguur houden we even een pauze met een welverdiende lunch, verzorgd door onze buren ‘de Jongens van Outdoor’. Na deze stevige bite en met nieuwe energie gaan we vervolgens het geoefende in de praktijk brengen met een tocht door het Drents Friese Wold. De gevorderde groep dagen we graag uit om met hun instructeur de competitie aan te gaan!

Na afloop keren we terug naar Bike Totaal Kramer, waar er gelegenheid is om te douchen en om te kleden. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje dus neem een lekkere trui mee zodat je ook nog even kan blijven hangen! Vinden we gezellig :-)

Deze hele dag, inclusief clinic, lunch en heerlijke dag in de bossen, kost slechts €79 per persoon! Het Clinic Event kent een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je in want vol = vol.

Geef je op

Gebruik hiervoor het formulier rechtsboven. Je schrijft je hiermee in voor de intermediate groep.
Geef in het opmerkingenveld het volgende aan:

 • Indien je eigen fietsen meeneemt: welk merk en type heb je?
 • Indien je fietsen wilt huren: graag je lengte (i.v.m. soort/maat fiets) en of je klikpedalen wilt. 
 • Eventuele diëten i.v.m. voeding en/of informatie die relevant kunnen zijn voor instructeurs om rekening mee te houden.
 • De datum staat vast op 14 mei dus deze hoef je niet in te vullen.
   

Data en praktische informatie

 • Zondag 14 mei 2023 om 9.30 uur 
 • Verzamellocatie: Boerestreek 12, Appelscha
 • Duur: uiterlijk tot 15:30u
 • Minimale leeftijd: 12 jaar
 • Prijs per persoon: €79,- inclusief lunch (exclusief fietsverhuur)

 

Je zorgt zelf voor:

 • Bidon met dorstlesser (eventueel tegen meerprijs aanschaf op locatie mogelijk). 
 • Eigen benodigde voeding voor onderweg i.v.m. diëten / allergieën.
 • Melding aan de instructeur als deze ergens rekening mee dient te houden.
 • Stevige schoeisel bij gebruik van een huurfiets met gewone pedalen, zoals een bergschoen.
 • Passende kleding bij het weer. Heb je geen fietsbroek? Ons advies: een lange broek met zo strak mogelijke broekspijpen i.v.m. hongerige tandwielen.
 • Bij gebruik van een eigen fiets, gaan wij ervan uit dat je in het bezit bent van een technisch deugdelijke mountainbike


Welke bike?

Heb je zelf een mountainbike? Neem deze gerust mee om te gebruiken tijdens de clinic. Niet in het bezit van een mountainbike? Geen probleem, we hebben voor iedereen een passende mountainbike te huur (vanaf €30,- voor de hele dag). Geef in het reserveringsformulier aan of je een eigen fiets meeneemt of wilt huren. 
 

Bepalen van je niveau

Tijdens dit event fiets je met een groep van je eigen niveau. Vind je het lastig om te bepalen wat je niveau is? We hebben een paar richtlijnen:  

Je hoort in de beginnersgroep als je nog nooit eerder een mountainbikeclinic hebt gevolgd, wellicht fiets je wel regelmatig maar weet je (nog) niks over de technieken die erbij komen kijken. Conditioneel gezien is deze groep geschikt voor iedereen.

Fiets je al wat langer en heb je een keer een clinic gevolgd? Dan hoor je bij de intermediate groep. Je bent bekend met de basistechnieken van het mountainbiken maar je kunt nog meer leren over het verbeteren en toepassen van je skills. Het gaat bij de intermediate groep nog steeds meer om de techniek dan om de conditie. 

Iedereen die regelmatig op de mountainbike zit, graag zijn of haar grenzen verlegd en een goede fietsconditie heeft, mag zich aansluiten bij de gevorderdengroep. Je hebt de technieken goed onder de knie, alsnog gaan wij de uitdaging aan om je nóg meer bij te leren. We gaan de grenzen opzoeken, focussen ons op het verbeteren van de rondetijden of bijvoorbeeld het efficiënter nemen van de bochten. Het tempo wordt opgeschroefd tijdens de clinic. Laat je uitdagen!